هوافضای سپاه در خدمت ایران؛ از جنگ و اطفای آتش تا بارورسازی ابرها

از بارورسازی ابرها و خاموش‌کردن آتش جنگل‌ها تا نبردهای موشکی و جنگ‌های مدرن؛ نیروی هوافضای سپاه پاسداران نشان داده است که فراتر از یک قدرت نظامی، در بزنگاه‌های حیاتی کشور در خدمت مردم ایران قرار دارد.

به گزارش مشرق، این روزها کشور بعد از چند ماه خشکی و نگرانی برای کاهش آب سدها دوباره رنگ بارش‌های مختلف از برف و باران را در مناطق مختلف می‌بیند.

این بارش‌های پراکنده و وسیع در دل خود یک نکته خاص دارد و آن هم استفاده از تکنولوژی بارورسازی ابرهاست که بازهم پای نیروی هوافضای سپاه را به میان می‌کشد.

هوافضای سپاه در خدمت ایران؛ از جنگ و اطفای آتش تا بارورسازی ابرها

اخیرا روابط عمومی نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی طی اطلاعیه‌ای از تداوم عملیات بارورسازی ابرها از ۲۴ آبان‌ماه تا پایان فصل بهار خبر داد و اعلام کرد: «این عملیات با هدف افزایش میزان بارش‌ها و کمک به بهبود وضعیت منابع آبی، در سه منطقه اصلی کشور در حال اجراست.»

بر اساس این گزارش، مناطق هدف اجرای این عملیات شامل شمال‌غرب کشور (حوزه دریاچه ارومیه در استان‌های آذربایجان غربی و شرقی)، شمال‌شرق کشور (استان خراسان) و فلات مرکزی (حوزه آبریز زاینده‌رود در استان‌های چهارمحال‌وبختیاری و اصفهان) است.

اقدامات نیروهای هوا فضای سپاه پاسداران در بارش‌های مخالف کشور به خوبی رویت و مشاهده شده و شادی و سرور را به میان مردم آورده است.

تداوم این عملیات‌ها که با دقت و رعایت اصول ایمنی اجرا می‌شود کشور را از میانه خشکسالی به فضایی فرح بخش و پاییز و زمستانی هدایت کرد که حالا مردم این روزها را با یک زمستان واقعی تجربه می‌کنند.

این موضوع به خوبی نشان داد که نیروی هوافضای سپاه پاسداران فقط یک قدرت موشکی نیست و وقتی پای محیط زیست و حوزه حیاتی آب به میان بیاید این نیرو آمادگی اقدامات مهم و راهبردی را در این بخش دارد.

هوافضای سپاه در خدمت ایران؛ از جنگ و اطفای آتش تا بارورسازی ابرها

ابتکاری برای خاموش کردن آتش جنگل‌ها

حریق جنگل‌های هیرکانی در «الیت» یکی از مواردی بود که اخیرا باعث نگرانی و تاثر مردم ایران شد. اما در این میان بازهم ابتکار عمل نیروهای هوافضای سپاه راهگشا شد. در این حوزه ایلوشین ۷۶ غول پیکر سپاه با قدرت ۴۰ تن آب در ثانیه در اطفای حریق این جنگل‌ها کمک شایان توجهی کرد.

تیرماه ۱۳۹۴ این هواپیما در آتش سوزی سیروان ایلام عملیاتی شد. در همان زمان فرمانده وقت عملیات هوایی نیروی هوا فضای سپاه گفته بود: «در شرایطی که تحریم مانع از تجهیز ناوگان هوایی اطفای حریق کشور به این سیستم شده بود، متخصصان نیروی هوافضای سپاه طراحی و ساخت این سیستم اطفای حریق را با اتکا به توان و تجهیزات داخلی به سرانجام رساندند.»

هوافضای سپاه در خدمت ایران؛ از جنگ و اطفای آتش تا بارورسازی ابرها

تعبیه تانکر ۴۰ تنی در داخل هواپیمای ایلوشین۷۶ توسط متخصصان هوافضای سپاه، ابتکاری بود که بدون کمک خارجی در داخل ایران انجام گرفت و این هواپیما را قادر ساخت تا در عرض ۲۰ ثانیه، ۴۰ تن آب روی مناطق آتش گرفته تخلیه کند.

هوافضای سپاه در خدمت ایران؛ از جنگ و اطفای آتش تا بارورسازی ابرها

از سال ۹۴ به بعد، ایلوشین ایرانی در تعداد قابل توجهی از آتش‌ سوزی‌های رخ داده در مناطق جنگلی کشورمان، وارد عمل شد، بی‌آنکه تبلیغات چندانی روی توانایی‌های آن صورت بگیرد به قهرمان واقعی اطفای حریق در این مناطق بدل شد که حتی ترکیه نیز با ورود این هواپیما برای اطفای حریق در این کشور ابراز شادمانی کرد. موضوعی که به خوبی قدرت و توانایی آن را به نمایش می‌گذارد.

هوافضای سپاه در خدمت ایران؛ از جنگ و اطفای آتش تا بارورسازی ابرها

موشک‌های نقطه زن هوافضا

جنگ ۱۲ روزه تحمیلی رژیم صهیونسیتی و آمریکا علیه ایران با اقتدار موشکی ایران و عملیات‌های مختلف برای زدن نقاط حساس و راهبردی رژیم تل‌آویو همراه بود.

این جنگ به سبب عدم هم مرز بودن دو طرف جنگ و همچنین فاصله زیاد یکی از جنگ‌هایی بود که با فناوری و سیستم‌های مهم، نبرد در آن صورت گرفت و درواقع یک جنگ کاملا مدرن بود.

هوافضای سپاه در خدمت ایران؛ از جنگ و اطفای آتش تا بارورسازی ابرها

با این حال با تلاش نیروهای هوافضا و دیگر اقدامات جنگی نیروهای مسلح این جنگ طی۱۲ روز با درخواست پایان جنگ از سوی دشمن به پایان رسید.

این جنگ که جهان در آن توان نظامی ایران به ویژه قدرت و توانایی موشک‌های ایرانی را دید، عملکرد نیروهای هوافضای سپاه به همراه نیروهای نظامی ایران را به خوبی به نمایش گذاشت.

هوافضای سپاه در خدمت ایران؛ از جنگ و اطفای آتش تا بارورسازی ابرها

از آسمان نبردهای موشکی تا آسمان باران‌زا، از خاموش‌کردن آتش جنگل‌ها تا افزایش ذخایر آبی کشور؛ نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی سال‌هاست نشان داده که نقش آن فراتر از یک قدرت صرفاً نظامی است.

امروز، همان توان فناورانه‌ای که در جنگ‌های مدرن دشمن را وادار به عقب‌نشینی می‌کند، در خدمت محیط‌زیست، امنیت آبی و آرامش مردم ایران قرار گرفته و تصویر متفاوتی از «قدرت» را به نمایش گذاشته است؛ قدرتی که هم بازدارنده است و هم سازنده.

مجموعه این اقدامات، از بارورسازی ابرها و احیای امید به بارش گرفته تا اطفای آتش جنگل‌ها و نمایش اقتدار در میدان نبرد، یک واقعیت روشن را آشکار می‌کند: نیروی هوافضای سپاه، تنها بازوی موشکی جمهوری اسلامی ایران نیست، بلکه یک ظرفیت راهبردی چندوجهی برای عبور کشور از بحران‌هاست. چه آن‌گاه که دشمن با جنگ تحمیلی به میدان می‌آید و چه زمانی که خشکسالی و آتش، طبیعت ایران را تهدید می‌کند، این نیرو در خط مقدم ایستاده است؛ در خدمت ایران، مردم و آینده‌ای امن‌تر و پایدارتر.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 14
  • در انتظار بررسی: 8
  • غیر قابل انتشار: 7
  • IR ۱۳:۲۵ - ۱۴۰۴/۰۹/۳۰
    3 8
    یک هفته قبل از بارش های اخیر تمام مدلهای هواشناسی از ورود این جبهه و بارندگی های بسیار سنگین آن حکایت می کرد. چرا هوافضای سپاه برای «افزایش میزان بارش‌ها و کمک به بهبود وضعیت منابع آبی» در ماه ها و سال های قبل فعال نبود و درست همین موقع را برای این کار انتخاب کرد؟
    • FR ۱۳:۳۵ - ۱۴۰۴/۰۹/۳۰
      4 0
      برای بارورسازی ابرها باید ابری که مناسب بارورسازی باشه تو مسیر رد شدن از اون منطقه قرار داشته باشه. همینطوری که نمی‌شه
    • محمدرضا IR ۱۳:۵۱ - ۱۴۰۴/۰۹/۳۰
      2 0
      تا چشمت دراد عقده ای چقدر بعضی از آدمها فقط دنبال این هستند که بگن ما ضعیفیم
    • IR ۱۳:۵۹ - ۱۴۰۴/۰۹/۳۰
      0 0
      همیشه در طول زمستان و پاییز این توده ها دارن میان و میرن.
    • IR ۱۴:۲۵ - ۱۴۰۴/۰۹/۳۰
      1 0
      شرایط محیطی و نوع ابرها و تراکم آنها ودیگر شرایط لازم جوی باید موجود باشد تا اقدام به باروری ابرها بشه لذا هر ابری قابلیت باروری نداره به همین دلیل با پیش بینی هواشناسی و رصد الگوهای بارشی و ایده آل بودن شرایط ، اقدام به باروری ابرها شد تا بارش بیشتری اتفاق بیفته
    • IR ۱۴:۵۵ - ۱۴۰۴/۰۹/۳۰
      2 0
      خوب بپرس شاید جواب داشته باشند
    • IR ۱۵:۳۶ - ۱۴۰۴/۰۹/۳۰
      1 0
      این طرح تازه در مجلس تصویب شده. سامانه زیاد وارد کشور شده ولی اینکه در جای مناسب که نیاز به بارندگی داره بباره مهمه.
  • FR ۱۳:۳۴ - ۱۴۰۴/۰۹/۳۰
    2 1
    عجیبه که تهران جزو مناطق بارورسازی ابرها نیست.
  • IR ۱۴:۱۳ - ۱۴۰۴/۰۹/۳۰
    0 1
    بهتر است شو و تبلیغات نرود و علنی هم نمیکرد در ضمن مصادره کردن هم دورش تمام شد
  • IR ۱۴:۱۳ - ۱۴۰۴/۰۹/۳۰
    0 1
    متأسفانه آنقدر دروغ تحویل مردم داده اید که راست و دروغ تان را هم مردم باور نمی کنند مگر مزدورانی که به نفع شان است باور کنند.
  • IR ۱۴:۱۵ - ۱۴۰۴/۰۹/۳۰
    0 1
    این سامانه در چند کشور بود و بارش داشته است ملت هم اطلاعات و شعور دارند و علم هواشناسی هم خیلی وقته وجود دارد بارورسازی ابر هم چنین قدرتی ندارد ،
  • IR ۱۴:۱۹ - ۱۴۰۴/۰۹/۳۰
    0 1
    دبی اب برد عربستان و عراق هم همین این خصوصیت خود این سامانه بود هواشناسی هم پیش بینی کرد کمتر توهم و فریب بزنید بله انجام داده ولی در حد بسیار بسیار کم تاثیر گذار بوده است این فناوری وقتی ابر کم است باید استفاده شود نه ابر و سامانه قوی که خودش میباره و شما هم به اسم خودتون زدید
  • IR ۱۴:۳۶ - ۱۴۰۴/۰۹/۳۰
    0 1
    چشم، مثلا باور کردیم
  • IR ۱۵:۰۵ - ۱۴۰۴/۰۹/۳۰
    1 0
    خدا نگهدارشون باشه آن شا الله چه در جنگ چه در سیل و زلزله و کرونا و اطفای حریق همیشه پیشقدم هستن همیشه دعاگوی سپاهیان و کلا نیروهای مسلح و مرزبانان و بسیجیان‌و نیروهای امنیتی هستم در دوره ای که اکثرا فقط به فکر خودشون هستن اینها همچنان از خود گذشتگی میکنن

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس